- Tafelspitz – teleće ili juneće meso uz restovani krompir, kremasti spanać i ren na dva načina. Onaj u restoranu Plachutta smatra se jednim od najboljih
- Fritattensuppe – goveđa supa s rezancima od palačinke i Altwienersuppentopf – stari bečki lonac s supom
- Faschierte laibchen – faširane šnicle s pireom
- Wienerschnitzel – u originalu je pravi Bečki odrezak pripremljen od telećeg, a ne svinjskog mesa, ali danas možete zatražiti i onaj od ćurećeg. Poslužuje se s krompir salatom – Kartoffelsalat i umakom od brusnica, a negde i samo s kuvanim krompirom posutim peršunom
- Backhändel – pohovana piletina
- Wild – divljač pripremljena poput gulaša, poslužuje se uz knedle od testa ili krompira, džem od brusnica i umak
- Gulas – iako u Beču postoji i muzej gulaša, više vrsta odličnih gulaša ćete pronaći u restoranu Wiener Wirtschaft u Wiednerhauptstraße, u 4. Bezirk-u
- Knedle poznajemo kao češko jelo, ali u Beču, pripremljene na više načina, pa i samo s jajima, smatraju se poznatijim prilogom
- Käsekreiner – najpoznatija kobasica, koja se obično jede na nekom od Wurstelstand-ova
- Apfelstrudel – savijača od jabuka
- Gugelhupf – Kuglof
- Sachertorte – Sacher torta iz hotela Sacher
E pa prijatno!
Leave A Comment