1. Tafelspitz – teleće ili juneće meso uz restovani krompir, kremasti spanać i ren na dva načina. Onaj u restoranu Plachutta smatra se jednim od najboljih
  2. Fritattensuppe – goveđa supa s rezancima od palačinke i Altwienersuppentopf – stari bečki lonac s supom
  3. Faschierte laibchen – faširane šnicle s pireom
  4. Wienerschnitzel – u originalu je pravi Bečki odrezak pripremljen od telećeg, a ne svinjskog mesa, ali danas možete zatražiti i onaj od ćurećeg. Poslužuje se s krompir salatom – Kartoffelsalat  i umakom od brusnica, a negde i samo s kuvanim krompirom posutim peršunom
  5. Backhändel – pohovana piletina
  6. Wild – divljač pripremljena poput gulaša, poslužuje se uz knedle od testa ili krompira, džem od brusnica i umak
  7. Gulas – iako u Beču postoji i muzej gulaša, više vrsta odličnih gulaša ćete pronaći u restoranu Wiener Wirtschaft u Wiednerhauptstraße, u 4. Bezirk-u
  8. Knedle poznajemo kao češko jelo, ali u Beču, pripremljene na više načina, pa i samo s jajima, smatraju se poznatijim prilogom
  9. Käsekreiner – najpoznatija kobasica, koja se obično jede na nekom od Wurstelstand-ova
  10. Apfelstrudel – savijača od jabuka
  11. Gugelhupf – Kuglof
  12. Sachertorte – Sacher torta iz hotela Sacher

 

E pa prijatno!